Despre GHQ Consulting

Cine suntem?

O echipă tânără, formată din absolvenţi ai facultăţilor de Comunicare şi Relaţii Publice şi Ştiinţe Politice, specializaţi în domeniul comunicării politice. Cu experienţa dobândită pe parcursul a multe campanii electorale, buni cunoscători ai realităţilor politice autohtone şi ai practicilor de comunicare politică şi electorală, avem certitudinea că tinereţea, profesionalismul şi bunul-simţ pot construi sau reflecta în spaţiul politic din România imagini de succes ale politicienilor şi instituţiilor publice. Motivaţi de afirmarea şi perfecţionarea continuă în domeniul comunicării politice, ne asumăm obiective îndrăzneţe şi le atingem.

Înarmaţi cu spirit critic, cu gândire strategică şi viziune politică, ne angajăm să oferim servicii de consultanţă de calitate. Valorile care trasează liniile activităţilor noastre şi a serviciilor pe care le propunem sunt creativitatea şi pragmatismul, valori dobândite pe perioada colaborărilor pe care le-am avut cu figuri marcante ale vieţii politice româneşti.

Servicii

Urmărind de fiecare dată excelenţa în activităţile noastre, oferim servicii complete, integrate de comunicare politică şi de strategie electorală, bazându-ne pe cercetări sociologice şi imagologice complexe. Ne oferim cu încredere serviciile politicienilor sau partidelor politice, precum şi altor instituţii publice. În concret, este vorba despre:

 • Cercetare sociologică şi construcţie de profil imagologic;
 • Stabilirea agendei politice sau publice a clientului;
 • Elaborare de mesaj politic şi echilibrarea agendei publice cu agenda politică;
 • Rapoarte periodice de analiză politică (zilnic, săptămânal sau lunar) şi analize de presă locală şi centrală;
 • Asigurarea temelor de reacţie rapidă;
 • Asigurarea contactelor cu mass-media şi buna relaţionare cu aceste instituţii (locale sau centrale);
 • Strategii de comunicare politică şi electorală;
 • Strategii de campanie (concept de campanie, plan strategic de campanie, management de campanie);
 • Organizarea de întâlniri, conferinţe şi şedinţe operative cu parteneri publici.

Consultanţă de campanie

Serviciile pe care le oferim pe acest segment de activităţi rezidă din experienţa dobândită în campaniile electorale în care ne-am implicat. Observarea vulnerabilităţilor existente din punct de vedere al construcţiei mesajului politic, dificultăţile întâlnite în propagarea mesajului de campanie în rândul publicului ţintă, selectarea canalelor mediatice de transmitere a valorilor şi a programului oamenilor politici sunt elemente care stau la baza experienţei echipei de consultanţi. Identificarea riscurilor şi minimalizarea acestora reprezintă un scop al echipei, astfel încât procesul de consultanţă să fie unul cu efecte vizibile pe termen scurt, atât pentru instituţii ale statului, cât şi pentru politicieni. Maximizarea eficienţei proceselor de consultanţă se realizează în funcţie de corelarea agendei clientului cu agenda cetăţeanului, ca o condiţie sine-qua-non de aplicare a principiilor în care credem.

Pentru că dorim efecte vizibile pe termen scurt, pentru că ne dorim clienţi care să îşi atingă obiectivele, noi urmărim:

 • Realizarea unor rapoarte sociologice concludente care să prezinte obiectiv şi în mod realist imaginea receptată a clientului, în rândul publicului ţintă;
 • Demararea unei anchete sociologice, folosind instrumente moderne şi viabile, care să ofere principalele coordonate pe care se va axa campania clientului, respectiv procesul consultativ;
 • Realizarea unui concept de campanie (inspirat din cercetare), care să includă un desfăşurător coerent al momentelor campaniei, o linie viabilă de mesaje de campanie, reflectarea adecvată în mass-media şi întâlniri cu principalele categorii de public, specificate în conceptul de campanie;

 1. No comments yet.
 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: