Home > Politica > Atenţie! Trăim într-un borcan cu miere.

Atenţie! Trăim într-un borcan cu miere.

Am aşteptat atent să se scurgă în clepsidră ultimele 3-4 zile. Şi cu toate astea, nu am nimic important la care să fac referire. Trăim într-un borcan în care a mai rămas puţină miere şi roiul de muşte dă târcoale pentru a da o utimă lovitură.

Cea mai interesantă ştire pe care am auzit-o în ultima vreme este legată de autostrada Comarnic-Braşov. Domnul Berceanu a lucrat cu spor în această perioadă de când este ministru al transporturilor…din nou!!! Consorţiul Vinci-Aktor ar fi trebuit să facă rost de 1,5 miliarde de euro pentru a începe lucrările, dar nici o bancă nu a dorit să finanţeze acest proiect, considerând că investiţia este nesigură. A văzut cineva vreun ministru, vreun prim-ministru sau vreun preşedinte care să ,,ia foc” la anunţul veştii? Mă aşteptam ca Emil Boc să aibă o reacţie fermă şi să ne explice despre ce e vorba. Ce este cel mai grav…tocmai situaţia în sine. România, în acest moment, este o ţară nesigură, impredictibilă şi, drept urmare, nu se califică pentru finanţări.

Poate că tema asta ar fi fost dezbătută mai mult şi românii şi-ar fi dat seama în ce situaţie deloc roz se află ţara noastră. Dar, după o săptămână de funeralii şi pelerinaje a trebuit să vedem la televizor şi slujba de îngropăciune din Polonia şi cum Obama nu a ajuns să îşi prezinte condoleanţele din cauza norului de cenuşă vulcanică. Vreau să văd o dezbatere la care Berceanu să explice de ce România nu beneficiază de finanţare pentru autostrada Comarnic-Braşov. Vreau ca Berceanu să explice de ce această autostradă nu se face, mai ales că proiectul său a fost impecabil şi ni l-a prezentat o oră la televizor, fără a omite taxele ce urmează a fi incasate de la cei care circulă pe această autostradă.

A doua ştire care m-a întristat şi mai tare este despre românii din străinătate. Un post de televiziune din Franţa ne-a ironizat în ultimul hal, numindu-ne cerşetori şi ţigani. În afara unei reacţii diplomatice destul de subţire prin care se cereau scuze, hackerii români au făcut cel mai frumos şi curajos gest, sabotând site-ul postului francez de televiziune şi postând un mesaj suficient de aspru încât să se facă simţit mai ceva decât reacţiile diplomaţiei româneşti. ,,Ţiganii nu sunt români! Nu ei ne-au scris istoria!”.

Închei cu prezenţa umilă a Cabinetului Boc IV la Cotroceni. Nu am văzut niciodată în viaţa mea o atitudine atât de umilă, servilă şi penibilă. De la Boc la Berceanu, de la Videanu la Udrea şi aşa mai departe. Tăriceanu a surprins cel mai bine esenţa scenei de ieri. “Traian Băsescu a făcut acest gest ca să arate în primul rând domnului Boc şi partidului domniei sale cine este adevăratul jupân”. Emil Boc, din păcate, ia măsuri economice ca şi când este la cârma unei ţări din lumea a 3-a. Domnule Boc!!! Eu nu vreau să trăiesc în Cambodgia. Eu nu vreau să fim un popor de şomeri şi de asistaţi sociali cum văd că vreţi dumneavoastră. Crin Antonescu a fost de asemenea vehement la adresa lui Emil Boc şi a Cabinetului său, afirmând că Traian Băsescu a avut grijă să se poziţioneze ca bulibaşă în PDL. Şi cum doamna Elena Udrea ne spune că Emil Boc face o treabă atât de bună încât… “Nu a fost nicio discuţie despre remaniere, nici la partid, nici în Guvern, nici în particular. Acum toată lumea presează în spaţiul public. Cine ştie, unii se gândesc că, dacă vorbesc tot timpul despre asta, poate le vine guvernanţilor vreo idee. Nu există nici măcar ideea că premierul ar avea o problemă”, a spus Elena Udrea.

Dar nu e nimic. Nu vă speriaţi!!!…Vă rog!!! Un alt nor de cenuşă vulcanică ameninţă România şi doar asta o să vedeţi la televizor…şi veţi uita până joi că Boc a fost la Cotroceni sau că România de abia mai are bani să plătească pensiile şi salariile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: