Home > Politica > Un Iuda, doi Iuda

Un Iuda, doi Iuda

Un exerciţiu de putere în PNL a fost aplicat de Crin Antonescu cu ocazia Congresului partidului. A spus ce vrea să facă şi ce cale de urmat propune partidului. Şi-a ales echipa şi a făcut jocul după regulile sale, dovedind că este singurul său stăpân şi că nu este subordonat niciunui interes individual. Spre deosebire de Mircea Geoană, Crin Antonescu a dovedit că puterea politică poate fi deţinută de un singur om şi nu de o clacă politică. Geoană s-a pierdut atunci când interesele de grup au depăşit interesul personal şi atunci când valul schimbării în PSD căpăta dimensiuni ciclonice. Antonescu a stat drept în faţa furtunii şi a reuşit să o stăpânească.

Nemulţumirile din PNL au ieşit treptat la iveală. Forţa îţi aduce în acelaşi timp prieteni, dar şi duşmani. Gabriel Berca şi Mihai Banu sunt cei mai noi dezertori din PNL. Ce l-a nemulţumit oare pe dl. Berca, care în ultimul an a fost o imagine plăcută ochiului, cel puţin la TV? Mai ales că, aşa cum a firmat Romeo Stavarache, ,,politic, domnul Berca a primit totul de la PNL în aceşti ani: a fost prefect al judeţului, a fost secretar general al Guvernului, iar în urmă cu doi ani, eu personal am insistat să prindă un loc eligibil de senator”. Preşedinţia unei organizaţii judeţene mari din Moldova este o miză. Dar este ea atât de mare încât să trădezi partidul care te-a adus în prim-planul scenei politice? Despre Mihai Banu înţeleg că este ,,o pipiţă” din parcarea de tiruri a politicii, în traseul său bifând pe rand PD-L, PNL şi acum întorcându-se la primul stăpân.

Personal, îmi amintesc câteva din momentele campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, din toamna anului trecut. Gabriel Berca a fost unul dintre cei care a criticat apropierea dintre PNL şi PSD, privind problema mai mult la nivel local, din perspectiva relaţiei pe care ar fi trebuit să o aibă cu Viorel Hrebenciuc. Dar, cum acest moment a trecut, mă întreb care sunt acele lucruri din PNL care ,,nu mai sunt de mult cum ar trebui să fie”?

Am gasit un raspuns pe http://www.pesurse.ro Senatorul Gabriel Berca primeşte şefia filialei judeţene a PDL Bacău şi de asemenea scapă de un proces cu premierul Emil Boc (acesta l-a dat în judecată în cazul Sterling).Categories: Politica Tags: , , ,
 1. April 6, 2010 at 5:56 pm

  Cred ca pentru PNL este mai bine asa.
  Mai bine fara ei decat cu ei in partid.
  Recunosc ca miscarea facuta de dl Berca m-a surprins putin.
  L-am tot vazut la TV atacand guvernarea PD-L-ista.
  Pe celalat nu cred ca il stiu.
  O zi buna!

  • April 6, 2010 at 5:59 pm

   Ce spui tu este valabil si la PSD. Pana la urma, o astfel de ,,epurare” e utila. Din pacate, atat PSD cat si PNL isi pierd oameni, care intr-un fel sau altul aduceau valoare partidului. Sa nu uitam ca oamenii astia care pleaca de la un partid la altul au si adus voturi partidelor din partea carora au candidat.

 2. April 6, 2010 at 10:29 pm

  Sunt membru fondator al PNL din 1990 ,am trecut prin istoria framantata a PNL,care a fost primul partid istoric care a vrut sa fie desfiintat de FSN si securitate,au fost 9 formatiuni liberale,dar PNL -ul a rezistat si nu a disparut cum au disparut celelalte doua partide istorice, PNT si PSDR(Cunescu),cu stima Tavi!
  Formati un team grozav ,viitorul este de partea voastra!
  V-am trecut in blogroll.
  HRISTOS A INVIAT!

  • April 7, 2010 at 8:08 am

   Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste situatia PNL-ului inainte si dupa revolutie. Soarta partidului asta e legata de numele catorva politicieni care la momentul lor au transmis maselor ideea ca pot oferi o alternativa la situatia politica si economica de atunci. Personal, nu am fost un sustinator al PNL-ului, poate doar am simpatizat cu unii politicieni… In continuare cred ca PNL-ul este o alternativa viabila la ce se intampla acum in Romania.

   Iti multumim pentru aprecieri Tavi! Asteptam cu interes noi idei pentru a le dezbate.
   Adevarat a inviat!

 1. April 7, 2010 at 11:20 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: